Zabava i radionice za najmlađe: U Lukavcu najavljen Porodični dan

by Tuzla Info
| 10:00

S ciljem da lukavački mališani što kvalitetnije provedu dio ljetnog raspusta, Centar za Kulturu Lukavac će, u okviru regionalne manifestacije „Ljeto u Lukavcu 2022“, organizovati jednodnevne radionice za djecu uzrasta od 10 do 16 godina.

Kroz pomenutu manifestaciju je, 20. augusta 2022. godine, u dvorištu Vile Solvay, planirano organizovanje Porodičnog dana koji će obuhvatiti Radionicu arheoloških iskopina i Likovnu koloniju.

Radionica će biti edukativno – kreativnog karaktera, tokom koje će djeca upoznati osnove arheologije, uključujući prahistorijsku i historijsku, a sve kroz svjetske i regionalne primjere u ovoj oblasti.

Ovu zanimljivu radionicu će voditi magistrantica arheologije Majda Šutić.

Prijaviti se mogu djeca uzrasta od 10 do 16 godina.

Broj mjesta je ograničen na 20 učesnika.

Kada je riječ o likovnoj koloniji, svi učesnici će se, u prekrasnom ambijentu dvorišta Vile Solvay, moći kreativno izražavati kroz crteže (ugljen, olovka, tuš) i slike (akril, akvarel) najljepših dijelova našeg grada, s ciljem očuvanja kulturne baštine ovih prostora.

Likovnu koloniju će voditi akademska slikarka Indira Jaranović.

Prijaviti se mogu djeca uzrasta od 10 do 16 godina a broj mjesta ograničen je na 30 učesnika.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem podataka djeteta (ime, prezime, godište) i kontakt telefona na mail [email protected], fb stranicu Centar za kulturu Lukavac ili pozivom na broj 035/554 – 440 u vremenu od 07:00 do 15:30 sati, do 19. augusta 2022. godine.

Učešće u radionicama je besplatno.

Tokom ovog kreativnog dana bit će aktivan i ART MARKET u organizaciji ART Centra Lukavac.

Svi posjetioci će moći obići štandove sa slikama, crtežima, ručno oslikanim majicama i ostalim unikatnim predmetima iz kreativnih radionica akademskih slikara našeg grada.

Štandovi će za posjete biti otvoreni tokom cijelog porodičnog dana od 10 do 22 sata.

Za kraj Porodičnog dana predviđena je projekcija filmova kroz Ljetno kino. Početak prikazivanja filma za djecu planiran je u 20 sati a za starije u 22 sata.

Svi predviđeni sadržaji su besplatni, stoga organizatori pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže i na zabavan način obilježe ovogodišnje Ljeto u Lukavcu.

Štandovi će za posjete biti otvoreni tokom cijelog porodičnog dana od 10 do 22 sata, saopćili su organizatori.