Građani Tuzle zajedno proslavili Božić: Narodne igre, čaj i kuhano vino na Trgu slobode

by nedim
| 14:21

Božić je radost za vjernike i ljude dobrih namjera, nadahnuće za obnovu vjernosti, ljubavi, izgradnju mira i svakog napretka u odnosima među ljudima.

Baš kao u mnogim gradovima diljem svijeta građani Tuzle imali su priliku da uz kuhano vino, čaj i božićne kolače uživaju u šarolikom programu u samom centru grada, a sve zahvaljujući Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, Crkvenoj Opštini Tuzla, Kolu Srpskih sestara iz Tuzle i Udruženju mladih “Obnova”.

˝Kuhano vino i kolači slastičarne Mocart su poklon svima vama koji su došli proslaviti naš najradosniji praznik˝, istakao je Željko Pantić iz Udruženja mladih Obnova.

Dodao je da ovo udruženje tradicionalno učestvuje na proslavi ovog praznika. – Udruženje mladih „Obnova“ je omladinska organizacija i nevladino je i vanstranačko udruženje koje je osnovano u svrhu ostvarivanja zajedničkih i opštih interesa, naročito u cilju potpore i pomoći mladim ljudima, te u cilju njihovog opšteg osnaživanja.

Udruženje već dugi niz godina organizuje razne događaje sa ciljem da se pomogne osobama kojima je ona najpotrebnija, rekao je Željko za Tuzlainfo.ba.

U zabavnom dijelu programa učešće su uzeli članovi UKUD Zvonko Cerić iz Tuzle koji su se predstavili koreografijom ‘Igre iz Bosne’ u narodnim nošnjama pravoslavnog življa. /S.P./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.