Tuzlanski azil za pse: Zbog loših međuljudskih odnosa psima uskraćena pomoć u hrani?!

by admin
| 20:20
0807_azil_tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Azilu SOS Tuzla, neformalnoj grupi građana iz Tuzle, osnovanoj s ciljem pomoći Tuzlanskom azilu za pse, daljnji rad je onemogućen od strane uprave azila, tačnije Udruženja Opstanak – navedeno je na početku sapštenja neforrmalen grupe građana „Azil SOS“, a koje prenosimo u cjelosti.

Od nadležnih institucija tražimo pomoć u rješenju nastalog problema, a od Uprave Opstanka, čija je predsjednica gospođa Nevenka Šabić, tražimo, da nam se odobri pristup azilu.

Naša grupa skupila je donacije i ostvarila značajne kontakte sa pojedincima i udruženjima u Njemačkoj, Austriji i Danskoj, koji su spremni konstantno pomagati azilu i u budućnosti.

Zbog teške ekonomske situacije u zemlji, strani donatori pomoć žele slati preko volontera, kako bi motivisali mlade ljude, da svoje vrijeme poklone psima u azilu, te da pri svakoj posjeti azilu imaju dostupnu hranu, koju mogu ponijeti. Dizanje svijesti i humanitarni rad, posebno mladih ljudi, okosnica je pomoći koju donatori nude.

Samim tim, isključivanje volontera iz poboljšanja uslova života u azilu nije prihvatljivo.

Danas nas je dočekao katanac na vratima azila bez validnog objašnjenja!

Međuljudski odnosi i lični interesi nebi trebali onemogućavati psima, da dobijaju adekvatnu hranu, budući da udruženje Opstanak jedino obezbjeđuje pileće noge i glave, kao stalni meni u azilu.

Ovo udruženje azil vodi preko 10 godina, a životni uslovi sve su gori. Naša namjera je da pomognemo psima i odgovorno opravdamo sve donacije sponzorima, a ne da promivišemo udruženje nadležno za azil, čiji rad s druge strane ne sporimo.

Vrlo važni projekti pomoći azilu su pred nama, i novonastala situacija nam onemogućava dalji rad.

Zahtijevamo od Udruženja Opstanak da svoje unutarnje organizacione probleme riješe, a nama otvore vrata azila.

Mi ćemo se pridržavati protokola o posjetama azilu, ukoliko navedeno udruženje napravi protokol – navodi se u saopštenju.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.