VIDEO / Teren stadiona Tušanj napokon u novom ruhu, uskoro i prve utakmice

by nedim
| 11:10

Radovi na rekonstrukciji terena stasiona Tušanj, koji su počeli u julu 2022. godine, trebali su biti završeni za dva mjeseca.

Međutim, zbog mnogštva problema I zastoja u radu koje je najvećim dijelom prouzrokovao izvođač radova, radovi ni nakon više od sedam mejseci još uvijek nisu u potpunosti završeni.

Iako su javnost iz NFSBiH-a, koji zajedno sa Gradskom upravom Grada Tuzla finansira rekonstrukciju terena u okviru projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena Premijer lige BiH”, uvjeravali da će teren biti spreman za prve utakmice u ovoj godini, to se još uvijek nije desilo.

Tako na stadionu Tušanj nije biti odigrana ji utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između Slobode i Sloge iz Doboja, a neće ni ni prvi sljedeći prvenstveni meč između Tuzla Cityja i Veleža.

U tom trenutku je rečeno je da golovi na stadionu nisu postavljeni i da se čeka ljepše vijeme, koje je u  međuvremnu došlo, a jedan od problema je i da grijanje terena nije bilo spojeno na trafo stanicu.

Jučer smo snimili novi travnjak na Tušnju, gdje su golovi napokon postavljeni, a radi se i na rješavanju problema sa trafo stanicom, tako da se očekuje se da bi prvu utakmicu na novom travnjku trebali odigrati Tuzla City i Sloga 4. Marta, dok bi Sloboda trebala na novom terenu igrati protiv Leotara 11. marta.

Kako teren izgleda iz drona je za Tuzlainfo.ba snimila vrijedna ekipa Dronos.ba.

Podsjećamo, sanacija terena znači ugradnju grijanja terena, te instalaciju hibridnog travnatog terena, čime se povećava broj sati igranja i veća izdržljivost za intenzivne rasporede upotrebe tokom dužeg vremenskog perioda, te bolju stabilnost travnate površine./Tuzlainfo.ba/