Danas tuzlanski futsal derbi, ni ovaj put ne nedostaje tenzija

by nedim
| 9:00

Četrnaesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu danas donosi gradski derbi Tuzle, Salines – Sloboda Kompred.

Kao i obično, ova utakmica obiluje tenzijama, stvarima koje se često i ne tiču parketa, a toga nije izostalo ni ovaj put.

Dan pred utakmicu koja je zakazana danas u 16 sati saopštenjem se oglasila Sloboda, koja je razočarana odlukom da im se ne izađe u susret i odloži utakmica zbog bolesti igrača.

Saopštenje Slobode prenosimo u cijelosti:

– Poštovani TUZLACI, navijači i simpatizeri FC SLOBODA KOMPRED, jedno obavještenje:

Poslije utakmice protiv Sloge, koja je odigrana prije 7 dana, DEVET naših prvotimaca, prva i druga postava, kao i prvi golman kluba su se razbolili.

Ostali smo bez kompletnog “spiska igrača” koji sačinjava ukupno 14 igrača. Kapiten je suspendovan, a igrači Zulić i Hodžić, koji zbog povreda nisu igrali cijeli jesenji dio sezone su nažalost obnovili povrede.

Uprava kluba je, odmah po saznanju, kako nam je koji igrač javljao da je bolestan, odmah prikupljala medicinske nalaze tih igrača. Kad smo uvidjeli da nećemo imati niti prvu petorku u rosteru, a kamoli obaveznih, minimalnih 8 igrača da bi se započeo susret, uputili smo molbu NOGOMETNOM SAVEZU BIH za odgodu utakmice.

U Savezu su nas hladno odbili odgovorom da se takva molba treba dostaviti najmanje na osam dana unaprijed, što znači da smo trebali biti vidoviti i predvidjeti da će nam se svi igrači razboliti. O Savezu i njihovim odlukama nećemo komentarisati, jer su naoštreni i samo čekaju priliku da nam slože novu kaznu.

Zato, javno kažemo da POŠTUJEMO ODLUKU NOGOMETNOG SAVEZA.

Postoji još jedna klauzula u propozicijama koja glasi, parafraziramo:

Ukoliko je klub poslao molbu za odgodu utakmice u roku manjem od osam dana, ali većem od 72 sata prije utakmice, utakmica se može odgoditi ukoliko je drugi klub saglasan s tim.

Da mi ne bismo pričali jednu priču, a iz drugog kluba drugu priču, mi ćemo vam postaviti fotografiju, pa se sami uvjerite.

Ako laže koza (ili u ovom slučaju JARAC), ne laže rog.

Aferim i hvala Vam što niste imali razumijevanja.

Iskreno i od srca Vam želimo da NIKAD ne dođete u ovu zdravstvenu situaciju u kojoj smo mi sad.

Jedno ste previdjeli:

FC SLOBODA KOMPRED JE, PRIJE SVEGA, ČASTAN KLUB. MI SE NIKADA NE PREDAJEMO NITI SE POVLAČIMO PRED BILO KAKVOM NEDAĆOM.

SUTRA ĆE ISTRČATI 14 LAVOVA, PA MAKAR TO BILI I KADETI KLUBA. VOLIMO I ČASTAN PORAZ VIŠE NEGO KUKAVIČKU POBJEDU.

Mada, ne ulazimo sa bijelom zastavom u utakmicu. Izrovićemo parket da pokušamo ostvariti povoljan rezultat.

Nema povlačenja, niti predaje, jer mi trajemo od 1975.godine

Pozivamo našu vjernu publiku da nam svojim prisustvom pruže podršku, fer i korektno navijanje je ono što nam je sutra neophodno.

Jedan grad, jedna ljubav, stoji u saopštenju Slobode.

Iz FC Salines Tuzla City nisu komentarisali navode iz gradskog rivala, ali su se oglasili saopštenjem vezanim za organizaciju utakmicu u kojem navode:

Poštovani navijači gostiju, poštovani navijači i prijatelji našeg kluba,

obavještavamo Vas, da je Uprava kluba odlučila, da ne ograničava broj gostujućih navijača na sutrašnjoj utakmici iz razloga što se radi o utakmici između dva gradska kluba i tako omogući svim zainteresovanim navijačima iz Grada i okoline ulazak na utakmicu i navijanje za svoj klub, uz odgovarajuću ulaznicu za istu, kao i uz obavezno poštovanje svih pravila kućnog reda i ponašanja na utakmici!

Svi navijači će na ulazu biti pregledani i zato Vas molimo, da sa sobom ne nosite nikakve stvari, kojima se može ugroziti sigurnost prisutnih na terenu, a i na tribinama!

Sve vrste flaša su strogo zabranjene i neće se moći unijeti u dvoranu!

Zbog Vaše i naše sigurnosti, molimo da dođete na vrijeme, poštujete instrukcije redara i obezbjeđenja utakmice, navijate fer i korektno i uveličate ovaj praznik futsala u našem Gradu!

Svako nedolično ponašanje će biti sankcionisano izbacivanjem iz dvorane, kao i zabranom ulaska na naše sljedeće utakmice, a po potrebi će slučaj biti proslijeđen nadležnim organima, saopšteno je iz FC Salines Tuzla City.