Matični ured Općine Tuzla: Provjera podataka za CIPS vrši se „dan za dan“!

by admin
| 9:55

Iz Službe za opću upravu i zajedničke poslove Općine Tuzla obavještavaju da je Matični ured Općine Tuzla, dana 04.09.2014. godine okončao aktivnosti na rješavanju zaostalih zahtjeva-prijava za biometrijsku, odnosno elektronsku provjeru podataka upisanih u Matičnu knjigu rođenih i Matičnu knjigu državljana Općine tuzla koji su potrebni za izdavanje različitih ličnih dokumenta (lične karte, pasoši, itd.). 

Od danas, 05.09.2014. godine, ti zahtjevi, odnosno provjere, rješavaju se i vrše tempom “dan za dan” što podrazumijeva da će potrebni podaci već narednog dana od dana prijema zahtjeva-prijave biti provjereni i upućeni njihovom podnosiocu tj. CIPS-u koji je tražio provjeru tih podataka. 

Navedeni uspjeh postignut je maksimalnim angažmanom matičara i svih drugih zaposlenika Službe za opću upravu i zajedničke poslove u okviru koje djeluje Matični ured Općine Tuzla te uz tehničku pomoć stručnjaka za informatiku Općine Tuzla, Telecoma – direkcija Tuzla i IDEEA, i istima se najiskrenije zahvaljujemo na pruženoj pomoći. 

Zahvalnost upućujemo i svim medijima na korektnom izvještavanju u periodu dok su trajale navedene aktivnosti. 

Posebnu zahvalnost za strpljenje i razumijevanje svih naših problema u postupanju po podnešenim zahtjevima – prijavama upućujemo svim građanima koji su imali potrebu za izdavanjem ličnih dokumenata kao i organima koji ista izdaju – navedeno je u saopštenju.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.