Ljeto u Tuzli: Ove godine posjetioce očekuje bogat program i različiti sadržaji

by Tuzla Info
| 20:00

Danas je u prostorijama Gradske uprave Tuzla upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima neprofitinih organizacija iz oblasti kulture. Trideset i tri neprofitne organizacije sredstva su dobile putem javnog poziva koji je raspisala Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštite, ukupne vrijednosti 40.000,00 KM.

U toku Ljeta u Tuzli građani i građanke Tuzle imaće priliku pogledati pozorišne predstave, izložbe fotografija, prisustvovati promocijama knjiga, likovnim kolonijama, koncertima rok i klasične muzike, sevdalinke, koncertima horova i kulturno umjetničkih društava, te pogledati još mnogo drugih bogatih umjetničkih sadržaja. Ljeto u Tuzli održaće se na brojnim lokacijama u centru grada i prostorijama javnih ustanova kulture ali i prigradskim mjesnim zajednicama (Gornja Tuzla, Husino, Bukinje, Dobrnja, itd.) .

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, je tim povodom rekao:

„Ljeto u Tuzli je naša tradicionalna manifestacija. Imaćemo jako kulturno ljeto sa ove trideset i tri organizacije koje se bave kulturom i umjetnošću. Kada tome dodamo manifestacije koje mi organizujemo, redovni repertoar našeg Centra za kulturu, pa onda Festival Kaleidoskop, Interbifep, Književne susrete „Cum Grano Salis“, predstave Narodnog pozorišta Tuzla iz domaće i gostujuće produkcije, redovne izložbe i redovne promocije knjiga, dakle, imaćemo bogato kulturno ljeto. To je dobro za kvalitet života građana Tuzle, posebno za buduće generacije, da budemo grad kulture i znanja. Ovo su manifestacije kulture i znanja.“

Predstavnici organizacija koji su prisustvovali potpisivanju ugovora su se zahvalili Gradu na mogućnosti da učestvuju u manifestaciji Ljeto u Tuzli, kao i na finansijskoj podršci za organizaciju svojih manifestacija, ističući kako je podrška Grada Tuzle „dodatni vjetar u leđa“ njihovom radu.