Kraj sezone kupanja na Panonskim jezerima, kompleks otvoren za druge aktivnosti

by nedim
| 18:18
  •  
  •  
  •  
  •  

Obzirom na loše vrijeme sa kišom i niskim temperaturama još od 23.avgusta, kao i vremensku prognozu za prvu polovinu septembra sa relativno niskim jutarnjim i dnevnim temperaturama i kišom, odlukom Uprave i Nadzornog odbora JKP Pannonica d.o.o. Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika je u utorak 31.avgusta 2021. godine zvanično završio ovogodišnju ljetnu sezonu

. Kompleks Panonskih jezera je od srijede 01.09.2021. godine otvoren svaki dan za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju u periodu 07h-19 h., ali ne i za kupanje, obzirom je završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima i završen rad spasilačko-redarske službe.

Gostima će biti na raspolaganju otvorene bašte kod slanih Slapova, restorana Lovac na trećem jezeru, kao i otvorena bašta Meduza Beach bar-a na drugom jezeru Panonike. Radno vrijeme dječijeg zabavnog parka „Vrtić“ je od 10h.-18 h. sa ulazom na Istočnu kapiju kompleksa sa parkinga kod benzinske stanice INA.

–  JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svim gostima koji su nas posjetili tokom protekle uspješne ljetne sezone, posebno građanima Tuzle i gostima koji su i ove ljetne sezone u značajnom broju posjetili naš grad i kompleks Panonskih jezera dolazeći iz cijele BiH, ali i susjednih zemalja (Srbija/Beograd, Novi sad, Užice, Valjevo, Loznica, Šabac, Sombor, Sremska Mitrovica, Bor, Pančevo, Niš, Kanjiža, Kruševac, Ruma, Zemun Vršac itd.) i zemalja EU Hrvatska (Zagreb, Rijeka, Split, Osijek, Đakovo, Slavonski Brod, Gunja, Varaždin itd.), Slovenija, Njemačka, Austrija, Francuska, Italija, Češka, Mađarska, Norveška, Danska, Irska, … itd.), dajući nam na taj način vjeru u oporavak i bolju budućnost za razvoj turizma kao značajne privredne grane u razvoju Grada Tuzla, TK i BiH – istakli su iz Pannonice.

Iz Pannonice su pozivali građane da dio svog slobodnog vremena provedu u šetnji i rekreaciji velikom gradskom pješačkom zonom grada Tuzla čiji je sastavni dio i kompleks Panonskih jezera sa svojim slanim Slapovima i stazama oko sva tri jezera.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.