Saznajemo: Deling Invest gradi nove zgrade u Tuzli, prve u zapadnom dijelu grada

by Tuzla Info
| 21:00

Kompanija Deling invest, uskoro bi trebala početi sa gradnjom novog naselja u Tuzli. Kako saznaje Tuzlainfo, za početak će biti sagrađene dvije zgrade i to na prostoru bivšeg “Univerzala” prekoputa motela Rudar.

Iako iz kompanije nema zvanične potvrde, saznajemo da su pripremni radovi, odnosno isptivanje terena već počeli. S obzirom da se na ovom prostoru i u magacinu bivšeg “Univerzala” nalazi brza pošta, koja bi trebala najranije do kraja ove, a najkasnije početkom naredne godine iseliti, radovi na izgradnji zgrada bi mogli početi za nekoliko mjeseci.

Posljednjih godina, Deling invest važi za jednog od lidera stanogradnje u Tuzli. Nakon “pametne zgrade” na Zlokovcu, koja je osvojila nagradu iz Ljubljane za arhitekturu ‘BigSEE Architecture Award 2021’ uskoro će biti završena i zgrada kod Gradskog parka, a radi se i na izgradnji stambenih objekata na Slanoj Banji, te pripreme za početak cijelog naselja “Tuzla Hills”, vrijednog više miliona maraka.

S obzirom da se prostor bivšeg “Univerzala” gdje će biti izgrađene nove zgrade nalazi u blizini BKC-a Tuzla, Bingo city centra, hotela, motela i restorana, te glavne Autobuske stanice, pretpostavlja se da bi ovo mogla biti “top lokacija” u zapdanom dijelu grada koja će zasigurno privući pažnju budućih kupaca. /Tuzlainfo/

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.