Smjene u UKC Tuzla: Pomoćnici direktora razriješeni prije isteka mandata

by nedim
| 18:32
01012018 UKC Tuzla

Na danas održanoj sjednici Upravnog odbora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, Šekib Umihanić i Ervin Alibegović au smijenjeni sa pozicija u menadžmentu ove ustanove.

Oni su na pozicije zamjenika direktora imenovani na četiri godine, a do isteka mandata im je ostalo više od polovine mandata.

Na mjesto pomoćnika direktora za medicinske poslove koju je obavljao Umihanić bit će imenovan Bahrudin Hadžiefendić, bivši ministar zdravstva TK i povjerenik u KO SBB TK, koji je trenutno specijalizant opće hirurgije.

Umjesto prof. dr. Ervina Alibegovića, koji je bio na poziciji pomoćnika direktora za nastavu i naučnoistraživački rad, bit će imenovan prof. dr. Šefik Hasukić.

Njihovu smjenu je nakon samo jednog radnog dana, predložio novi vršilac dužnosti direktora UKC Tuzla dr. Alen Kamerić, a u obrazloženju za smjenu je naveo da je uvidio da su prekoračili svoja ovlaštenja, te da su se time stekli uslovi da budu razriješeni i prije isteka mandata.

Kao i drugi kadrovi koje je aktuelna vlast u Tuzlanskom kantonu smijenila prije isteka mandata, Umihanić i Alibegović su najavili tužbe.