SPKD Prosvjeta: Sutra na Trgu slobode predstava za djecu „Uspavana ljepotica“

by nedim
| 11:26
01012017 tuzlaizzraka
  •  
  •  
  •  
  •  

Predstava za djecu „Uspavana ljepotica“ biće održana sutra,  17. jula 2021. u 19.00 časova na Trgu slobode u Tuzli.
U okviru manifestacije Ljeto u Tuzli, a u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ u Tuzli, Amatersko pozorište „Branislav Nušić“ iz Šida izvešće lutkarsku predstavu za djecu.

Dok čitavo kraljevstvo spava – dvorske lude su budne. Pričaju nam priču kako se sve dogodilo i pokušavaju zajedno sa vama da probude stanovnike kraljevstva iz stogodišnjeg sna… Koji je tajni recept za lijepe snove i još ljepše buđenje? Polako se prvo sjećaju kako je sve to bilo i šta je uzrok stogodišnjem spavanju dvorca … Smiješni i pomalo šeprtlje, veselo kroz muziku uz pomoć djece dolaze na ideju kako da namame princa i kako da tačno u ponoć cijeli dvor bude budan.

Saradnja lutkarskih pozorišta „Teatrilo“ iz Novog Sada i Šida iznjedrila je predstavu za djecu „Uspavana ljepotica“. U predstavi igraju Ružica Bojović, glumica pozorišta „Teatrilo”, dramski savjetnik Međunarodnog Festivala bajki Rumenka, i glumac Cvetin Aničić iz Šida, koji je reditelj predstave, ali i režiser Kulturno-obrazovnog centra „Branislav Nušić”, Šid, inače diplomirani lutkar.

Ovo je poučna bajka koja nam ukazuje na prave vrijednosti i odrastanje djeteta. Bajke su veoma važne u odrastanju djeteta jer slušajući ih, a kasnije i čitajući, ulazi u divni svijet mašte u kojem zamišlja, oblikuje, stvara, zaključuje.

Predstava se organizuje uz sve mjere predostrožnosti i neophodnog postupanja zbog prevencije širenja infekcije virusa korona. Organizatori mole sve posjetioce da poštuju propisane mjere.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.