Svjedočenje vatrogasca o nesreći autobusa u Hrvatskoj: Bilo je kao u horor filmu

by nedim
| 13:15

Šef Dobrovoljnog vatrogasnog društva Breznički Hum opisao je strašne prizore koji je zatekao na mjestu izlijetanja poljskog autobusa na autocesti A4 u Hrvatskoj. U stravičnoj nesreći poginulo je najmanje 12 osoba, a više desetaka je povrijeđeno.

– Bilo je strašno. Kao da gledate horor filmove. Mi smo dobili dojavu oko 5.50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i cijeli prednji dio autobusa zabio se do polovice autobusa. Autobus je izgledao kao da je, recimo, udario u zid.

Jedan vozač izletio je kroz vjetrobransko staklo, a drugi je bio u autobusu. Ovakvo nešto nisam doživio otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina – rekao je za Jutarnji list Ivan Ivančan, komandant DVD-a Breznički Hum, čija ekipa je s četiri vatrogasca i četiri vozila bila među prvima na mjestu nesreće.

– Bilo je puno Hitnih pomoći, vatrogasaca, policije, došli su vatrogasci iz Novog Marofa, DVD-a Komin. Poslije je na mjesto nesreće došlo još pripadnika našeg DVD-a. Stašno je bilo. Učinili smo sve što smo mogli da izvučemo stradale i unesrećene – istakao je je Ivan Ivančan.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.