Novi incidenti u Priboju: Mladići na ulicama pjevali “Božić je, Božić je, pucaj u džamije”

by nedim
| 14:53

Nakon što je jučer osvanula fotografija da je na jednoj zgradi u Priboju osvanuo genocidni grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, pojavio se i snimak na kojem se također vide fašistički izlivi i genocidne poruke, nastale u toku noći 6. na 7. januar kada su pravoslavci širom zemlje slavili najveći pravoslavni praznik.

Na jednoj fotografiji se vidi natpis „Ratko Mladić heroj“, dok na drugoj „Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala“.

Ratko Mladić je presuđeni ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te se ovakvim izlivima fašizma sakrivenim pod lažni „patriotizam“ Bošnjacima u Priboju, Sandžaku i Srbiji, šalje stravična poruka, piše Sandžak Press.

Na snimku se vidi desetina mladića koji također u noći na sam Božić pjevaju „Božić je, Božić je, pucaj u džamije“, umjesto „pucaju prangije“ kako glasi izvorna pjesma.

No, ni tu nije kraj. Na društvenim mrežama u istoj noći osvanule su uvrede i prijetnje pribojskim imamima, izrečene u javnoj komunikaciji policajaca Vladimira Simića i Aleksija Pešterca.

Podsjetimo, Priboj je u centar pažnje došao prije nekoliko dana kada su tamošnji policajci snimljeni kako pjevaju fašističke pjesme i veličaju genocid u Srebrenici. Također, prizivali su Novom Pazaru sudbinu Vukovara i Srebrenice.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.