Koronavirus u BiH: I danas više od 2.500 novozaraženih, 19 preminulo

by nedim
| 13:13

U Bosni i Hercegovini je tokom prethodnog dana analizirano 4.912 uzoraka na koronavirus od čega je 2.624 pozitivnih. Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo preminulo je 19 osoba.

Dan ranije je u BiH, poređenja radi, detektovano 2.574 novih slučaja koronavirusa nakon što je testirano 5.556 uzoraka. Zdravstvene ustanove su prijavile 30 smrtnih slučajeva.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je ukupno 3.321 uzorak, od čega je 1.840 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Posavskom.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljeno je šest smrtnih ishoda u Kantonu Sarajevo, dok su dva smrtna ishoda prijavljena retroaktivno.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 1.384 laboratorijska uzorka, a koronavirus potvrđen je kod 693 osobe.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovan 91 novi slučaj zaraze koronavirusom od 207 testiranih. Nema preminulih

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.