Novi menadžment UKC Tuzla: Denijal Tulumović v.d. direktora

by nedim
| 15:25
2702 tulumovic

Nakon što je poslije 12 godina Vlada Federacije BiH dobila pristup upravljačkoj strukturi Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te u aprilu imenovala privremeni Upravni odbor UKC Tuzla uslijedila je smjena sad već bivšeg menadžmenta na čelu s direktorom Alenom Kamerićem.

Tako je  za v.d. direktora imenovan prof. dr. med. sc. Denijal Tulumović, koji je ranije obnašao i funkciju premijera Tuzlanskog kantona.

Pomoćnici direktora su ostali od ranije imenovani doc. dr. med. sc. Lejla Osmančević, v.d. pomoćnika direktora za medicinske poslove Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, do nedavno načelnica Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla i nezavisna vijećnica u GV Tuzla, nakon što je nedavno sa grupom istomišljenika napustila SBB. Njoj mandat ističe u junu.

Za pomoćnika direktora  za nastavu i naučno-istraživački rad ranije je imenovan prof.dr.med.sc. Šefik Hasukić, dok je Šefik Husić, magistar sestrinstva, pomoćnik je direktora za sestrinstvo, a Sabina Tanović, dipl.ecc., pomoćnik direktora za ekonomsko-finansijske poslove.

Nove pomoćnike direktora imenuje Upravni odbor na prijedlog direktora.

Podsjećamo, ranije je imenovan privremeni UO UKC TUzla za čijeg je predsjednika imenovan Emir Softić kao predstavnik Vlade FBiH, zatim i članovi Jasmin Osmančević, također kao predstavnik Vlade FBiH, Adnan Muslimović i Dževad Ahmetović kao predstavnici Vlade TK te Adnan Behram, Azra Gutić-Hodžić i Tomislav Marić kao predstavnici UKC-a. /TI/