“Vesele stepenice” i u Tuzli: Mladi umjetnici oslikat će stepenice od Bulevara do UKC Tuzla

by admin
| 13:28

Vođeni kreativnošću umjetnika/ca koji su u različitim europskim gradovima, osmislili turističku atrakciju, 20 mladih ljudi oslikat će stepenice koje vode od naselja Bulevar do Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Aktivnošću koja je nazvana „Vesele stepenice“, vlastiti pečat u okviru festivala „Kaleidoskop“ dati će umjetnici/e i aktivisti/kinje iz Tuzle i Sarajeva, koji će oslikati tradicionalne bosanske ćilime, te druge simbole po vlastitom nahođenju.

„Naša ideja je da stepenice koje vode ka UKC-u „osvježimo“, da im damo život i priču, te ih učinimo što veselijima. Jednostavno, želimo prolaznicima, koji prelaze ovu trasu, svakodnevni život učiniti svjetlijim i pozitivnijim. Ovo su prve stepenice koje će biti obojene šarenim, veselim tonovima, sa simboličnim obilježjima Bosne i Hercegovine, naše tradicije, ali i univerzalnim porukama ljubavi i mira“.

Dizajneri, širom svijeta, su poludjeli za dekoracijom interijera i eksterijera u vidu oslikanih stepenica. Oslikane stepenice su najnoviji trend, koji nevjerovatno uljepšava i daje specifičnost svakom prostoru. Možete ih oslikati u jednoj boji ili u različitim nijansama jedne boje, možete napraviti mozaik od boja ili oslikati vama drage ornamente ili simbole. Oslikane stepenice su divan ukras u prostoru, daju mu unikatnost i čine ga veselim.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.