Uspješna priča mladih Tuzlaka: Armin i Amar otvorili prvu mesnicu purećeg mesa u FBiH

by admin
| 20:56

Armin Mustafić i Amar Salković, dva mlada poduzetnika iz Tuzle, kako su ranije i najavili, otvorili su prvu mesnicu purana u FBiH.

Mesnica, koja se nalazi u tuzlanskom naselju Stupine, nastala je kao plod njihovog nedavno pokrenutog projekta, farme purana “AMAS” u Čeliću.

-Na zahtjev tržišta i brojnih kupaca, otvarili smo mesnicu, kako bi se moglo prodavati meso i po određenoj želji i kilaži. Jedan puran kojeg mi odhranimo, teži oko 10 do 12 kilograma, a cijena sirovog mesa iznosi od 100 do 120 KM po komadu (jedan puran od 10-12 kilograma op.a.). Sada će u mesnici kupci imati priliku kupovati i na manje količine-govori za Bportal.ba, Armin Mustafić.

Njihova pozitivna priča, koja je nakon pisanja Bportala, prije nešto od manje od godinu dana, naišla na brojne pohvale javnosti, nastavljena je novim projektom.

Na ovom projektu mladi biznismeni, ne planiraju stati. Kako su nam kazali, broj mesnica planiraju proširiti i u druge gradove u BiH.

-U planu nam je, da u narednih pet godina otvorimo još dvije mesnice u Tuzli, te po jednu u Brčkom i Sarajevu-kazao je Amar Salković.

(Tuzlainfo.ba/Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.