“Slučaj mladih ljekara”: Iz SDP TK-a žestoko odgovorili Bahrudinu Hadžiefendiću

by admin
| 9:44

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije je osudila izjavu aktuelnog ministra zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona, Bahrudina Hadžiefendića, a koja je u medijima interpretirana da “SDP-ovi domovi zdravlja ne vrše zapošljavanja”, po projektu resornog ministarstva, Vlade TK.

Tim povodom oglasio se Klub poslanika SDP-a u Skupštini TK navodeći da Hadžiefendić, kao ministar zdravstva, najmanje što mora znati jeste da su domovi zdravlja u TK registrovani kao javne ustanove, a ne političke.

Predsjednik Kluba poslanika SDP-a BiH u Skupštini TK, Dževad Hadžić prokomentarisao je izjavu ministra Hadžiefendića kao krajnje neozbiljnu i zlonamjernu jer domovi zdravlja “nisu ni SDP-ovi niti SBB-ovi, to su javne zdravstvene ustanove u kojima se nebi smjela vršiti bilo kakva politička segregacija”. Prema informacijama kojim ja raspolažem, pet domova zdravlja nije uzelo učešće u projektu, uglavnom iz objektivnih razloga. Ali ako već ministar govori o politizaciji u zdravstvu, onda bi trebao povesti računa o zapošljavanju u zdravstvenim ustanovama koja se uglavnom rade po političkim preporukama, tipa “prvo otiđi u stranku da se učlaniš, pa tek onda možeš odradit pripravnički”, zaključio je Hadžić.

U istom medijskom istupu, Hadžiefendić je i sam potvrdio da se zapošljavanje u zdravstvenim ustanovama politizira, što je de fakto istina, jer takav model datira otkako je aktuelna koalicija (SDA -SBB) na vlasti u TK – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.