Bajramski turnir u Tuzli: Prvo mjesto za “Zlatnik”, Adnan Jahić najbolji igrač

by admin
| 17:21

Na terenu Sportskog kluba „ Bambi” u Slavinovićima jučer je završen tradicionalni XVIII bajramski turnir u malom nogometu koji je organizovala Asocijacija mladih Gradskog odbora SDA Tuzla uz generalnu podršku GO SDA Tuzla.

U dva dana takmičenja, koliko je trajao turnir, odigran je veliki broj utakmica u kojima je učestvovalo preko trideset ekipa među kojima su bili i oni koji su uz ovaj turnir od njegovih samih početaka. Mnogobrojna publika uživala je u igri svih timova, te ih je bodrila neumorno, nagrađujući aplauzom svaki postignuti pogodak.

Turnir je bio podijeljen u tri kategorije: seniori, djeca 2006. godište i djeca 2007. godište.

Kada je riječ o seniorima, učešće na ovom takmičenju uzele su ekipe Limpio, MUP TK, Babilon, Pekara Bosna Kladanj, Makom, AM SDA Tuzla, Mladi veterani, Tom-Cat team, Alper, Zlatni ljiljani, SDA Mihatovići, Zlatnik, Komunalac, Inproz, Marbo chipsy, BH play.

Osvajač XVIII bajramskog turnira u malom nogometu je ekipa „ Zlatnik „. Drugo mjesto osvojila je ekipa „ Tom-Cat team„ dok je treće mjesto pripalo ekipi „ Marbo Chipsy „ a četvrto mjesto je zauzela „ Pekara Bosna Kladanj“. Njima su uručene nagrade po 1200 KM (I), 850 KM (II), 500 KM (III) i pehari. Nagrađena je i četvrtoplasirana ekipa ” Pekara Bosna Kladanj ” novčanom nagradom od 300 KM.

Najbolji igrač turnira je Adnan Jahić, najbolji strijelac Esmir Ahmetović, a najboljim golmanom turnira proglašen je Dino Hašimbegović.

“Danas smo veoma ponosni, jer je  bajramski malonogometni turnir napunio 18 godina i potvrdio je svoj kontinuitet. Sama činjenica da su bile prijavljene 34 ekipe, govori i o prepoznatljivosti turnira na području Grada Tuzle. Asocijacija mladih će nastaviti ovu manifestaciju, jer na određeni način osjećamo obavezu i prema ekipama koji su tu dugi niz godina sa nama. Pored promocije zdravih stilova života, što je primarna poruka turnira, ovo je bila i prilika gdje su mladi ljudi mogli razmjeniti iskustva i razgovarati u duhu bajramskog raspoloženja „ – istakao je predsjednik Asocijacije mladih GO SDA Tuzla dr.sc. Senad Mehmedinović.

U dječijoj kategoriji 2006. godište, prvo mjesto je osvojla FK „Sloga Simin Han“, drugo mjesto ekipa “Klub 7”, a treće mjesto je pripalo NK “Bambi”. Najbolji golman je Amar Zolotić, najbolji strijelac je Riad Kasumović, a najbolji igrač Amar Kahrimanović. U kategoriji 2007. godište najbolja je bila ekipa SK „ Pjetlić”, drugo mjesto je pripalo ekipi “Bambi” dok je treće osvojila ekipa „ Sloga” iz Tojšića. Među 2007. godištem najbolji golman je Ermin Begić, najbolji strijelac je Amar Ibrišimović i najbolji igrač je Amar Omerčević. Ove ekipe su nagrađene medaljama.

Generalni pokrovitelj manifestacije kao i svih ovih godina bio je Gradski odbor SDA Tuzla. Sponzori takmičenja su apoteke Ibn Sina, Aquavita, Babilon, Stadion Bambi, Bosanski kulturni centar Tuzla, Deepblue, Deling, Flek security, Grad Tuzla, HiH d.o.o. Živinice, Inproz, Gradska čevabdžinica Limenka, Medž d.o.o. Tuzla, OS-Pharm, Pekara Kabil, Said Huseinović, Tom-Cat, Vitalis, Zada pharmaceuticals, Zekerić, Zlatnik.

Turnir je svečano zatvorio predsjednik GO SDA Tuzla Sabahudin Imamović koji je uputio čestitku pobjednicima i zahvalio se svim učesnicima turnira. Posebnu čestitku predsjednik je uputio Asocijaciji mladih GO SDA Tuzla na organizaciji i uspješnoj realizaciji ovog takmičenja – saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću GO SDA Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.