Gradu na poklon: Pokrenuta akcija uređenja tuzlanskog mosta sa kipovima

by admin
| 6:35

Udruženje “Nova ženska inicijativa” je pokrenulo inicijativu za “oplemenjivanjem” mosta Kipovi, uređenjem partera mosta, čišćenjem kipova i kandalabri, postavljanjem rasvjete i klupa, a planirano je da se tako uređen most preda Gradu i građanima Tuzle za 2. oktobar.

– U projektu “Mostovi Tuzle” prednost smo sa razlogom dali mostu Kipovi jer se ove godine navršava 80 godina od kako je most predan na upotrebu građanima Tuzle. Naišli smo i na punu podršku gradske uprave, ali svako očekujemo i podršku naših sugrađana da akciju uspješno i okončamo – ističu organizatorice.

Iz Udruženje “Nova ženska inicijativa” napominju da su duboko svjesni činjenice da most Kipovi ima ambijentalni značaj za Tuzlu, te da će vrlo pažljivo prići planiranom uređenju.

-Također želimo da most bude ponovno mjesto okupljanja i druženja. Naše aktivnosti već su započele. Ovih dana na tri lokacije u gradu , članice Nove ženske inicijative, radit će uličnu anketu sa građanima Tuzle, čije mišljenje nam je vrlo važno – navode iz “Nove ženske inicijative”.

(Tuzlianfo.ba)