Zbog incidenta na Tušnju i Koševu: Slobodi kazna od 6.000 KM!

by admin
| 19:42

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), pod predsjedavanjem Gorana Kosorića, na sjednici održanoj u četvrtak u Sarajevu, rješavala je disciplinske predmete iz svoje nadležnosti te je donijela nekoliko odluka kojima su, između ostalih, FK “Sarajevo” kažnjeno s ukupno 8.500, a Sloboda sa 6.000 KM.

FK “Sloboda” je kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 5.000 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava, ulazak navijača u ograđeni dio terena i sukobljavanje s navijačima protivničkog tima) u prvoj utakmici protiv Sarajeva u četvrtfinalu Kupa BiH. FK “Sarajevo” je također kažnjeno sa 4.000 KM (ulazak navijača u ograđeni dio terena i sukobljavanje sa navijačima protivničkog tima) u istoj utakmici koja se igrala u Tuzli.

FK “Sarajevo” je ponovo kažnjeno sa 4.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača i ubacivanja tvrdih predmeta u ograđeni dio terena u revanš utakmici protiv Slobode u četvrtfinalu Kupa BiH. FK “Sloboda” je također kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u istoj utakmici koja se igrala u Sarajevu.

(TI)