Tuzla: Danas konferencija „Šta nam znači aktivna zajednica?“

by admin
| 6:39

Konferenciju građana „Šta nam znači aktivna zajednica?“ koju organizuje Fondacija tuzlanske zajednice u partnerstvu sa UG Mreža aktivnih zajednica s ciljem promocije aktivnog građanstva i demokratije na lokalnom nivou, održat će se danas u Amfiteatru Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ u Tuzli od 14:00 do 17:00 sati.

Konferencija je jedinstven događaj svečanog karaktera na kojem se vrednuju uspjesi iz prethodne godine i postavljaju ciljevi i izazovi za narednu. U fokusu su aktivisti, nosioci brojnih angažmana, koji će ovom prilikom prezentovati zašto je važno biti aktivan građanin/ka, ali i prilika za konkretne odgovore na pitanja o važnosti aktivnog uljučivanja u Mrežu aktivnih zajednica i šta znači biti aktivan građanin/ka u svojoj zajednici.

U okviru Konferencije realizovaće se i forum „Uloga aktivnih zajednica u procesima upravljanja lokalne vlasti?“ čiji je cilj promovisati pozitivne primjere saradnje vlasti i predstavnika različitih formalnih i neformalnih grupa na područja jedne lokalne (mjesne) zajednice, ali i potaći učesnike konferencije na konstruktivni dijalog o unapređenju pomenute saradnje s ciljem razvoja lokalne zajednice.

UG Mreža aktivnih zajednica okuplja 18 aktivnih zajednica sa područja Grada Tuzla, Srebrenika, Kalesije, Živinica i Lukavca i do sada je, uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice, angažovala više od 400 građana/ki koji su aktivno sudjelovali u napretku i održivom razvoju svojih lokalnih zajednica.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.