BKC Tuzla najposjećenija kulturna ustanova u SI Bosni: Već dogovoreno 70 novih manifestacija

by admin
| 11:06

Nakon što je prošle godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održano 290 manifestacija, na kojima je prisustvovalo više od 70.000 posjetilaca, najposjećenija kulturna ustanova u sjeveroistočnoj Bosni i u ovoj godini nastavlja raditi punom parom.

 

Kako je potvrdio Edis Bajić, direktor BKC-a Tuzla, već je dogovorena realizacija 70 izložbi, predstava, koncerata i drugih manifestacija, pa će tako u srijedu, 13. januara, biti otvorena izložba slika BKC-a “Alija Izetbegović” iz Kalesije, nastalih tokom pet likovnih kolonija.

– Januar je rezerviran za izložbu skulptura Darka Šobota, predstavu za djecu, druženje sa spisateljicom Sarom Sabri iz Sarajeva, te promocije dvije knjige. Krajem mjeseca u našoj sali će biti organiziran i izbor sportiste godine – kazao nam je Bajić, dodajući da će koncerti biti održani u februaru i martu.

– Koncerti će biti potvrđeni narednih dana, a već su dogovorene dvije predstave u februaru. “Tamo gdje sunce zalazi”, rađena je u produkciji Teatra Fedra iz Bugojna. Potom imamo koncert Konzervatorija iz Maribora, a onda nam u goste dolazi Željko Pervan – kazao je Bajić.

Bit će organiziran i koncert povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a u martu će biti održana manifesatcija “Sjećanje na Atifa Kujundžića”.

– Povodom 8. marta najvjerovatnije ćemo imati koncert Jelene Tomašević, ali još čekamo potvrdu. Deset dana kasnije bit će koncert Divanhane. To je već dogovoreno. Karte idu uskoro u prodaju. Bogate aktivnosti će biti nastavljene organiziranjem Piano Festa, koji će trajati tri dana, ali i predstavama Pozorišta mladih iz Tuzle.

U aprilu će biti održan koncert Amire Medunjanin, organizirat će se Festival sevdalinke, te izložba Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona. S obzirom na dogovorene manifestacije, prema njegovim riječima, u 2016. godini bi se mogli postići i bolji rezultati u odnosu na prethodnu godinu, piše Faktor.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.