Epilog sjednica Skupštine TK: Izmjenjena Odluka o privremenom finansiranju, budžetske plate do 30. aprila!

by admin
| 21:31
2803_klix

Stavovi i pozicije dva bloka u Skupštini TK – SDP-a s jedne i nove skupštinske većine s druge strane – i nakon današnje sjednice Skupštine TK-a, ostale su nepromijenjene.

Očekivano je većinom glasova Skupština izglasala nepovjerenje Vladi Tuzlanskog kantona. Međutim, Klub Hrvata, odnosno dvojica zastupnika SDP-a, ponovo su pokrenuli pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa, pa će i o ovoj odluci Skupštine TK raspravljati Ustavni sud Federacije BiH.

Po okončanju još jedne maratonske sjednice, koju je obilježio protest pripadnika MUP-a TKokom trajanja sejdnice, te česte pauze i teške riječi i prepucavanja, noćas je zakazana i održana nova  sjednica hitnog karatkera.

Na sjednici kojoj nisu prisustvovali zastupnici iz SDP-a donijeta je odluka o smjeni ministra MUP-a Tuzlanskog kantona Amira Husića (SBB BiH), a usvojena je i izmjena Odluke o privremenom finansiranju kojom se omogućava isplata martovskih plaća svim budžetskim korisnicima. Prema ovoj odluci martovske plaće moraju se isplatiti do 30. aprila.

Odluku o održavanju sjednice donio je Kolegij, a nakon što su sjednici napustili zastupnici SDP-a, sjednicom je predsjedavao zamjenik predsjednika Skupštine TK Muhamed Šadić.

Odluke Skupštine bi trebala provesti Vlada TK-a.

(Tuzlainfo)