Parlamentarna većina u TK pozvala SDP: Ne ucjenjujte borce, nastavnike, policajce, ljekare…

by admin
| 19:05
2803_klix

Nova parlamentarna većina u Skupštini Tuzlanskog kantona pozvala je danas Socijaldemokratsku partiju (SDP) BiH da povuče svoju ionako smijenjenu Vladu Tuzlanskog kantona i tako, kako se navodi, pokaže elementarnu odgovornost prema Kantonu i svim građanima.

– Pozivamo SDP da smogne političke snage i prihvati demokratski iskazanu činjenicu da je Vlada Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Seadom Čauševićem izgubila povjerenje i to, formalno, činom neusvajanja prijedloga budžeta za ovu godinu u Skupštini Tuzlanskog kantona. Od tada, smijenjena Vlada i Vlada bez povjerenja, nema što tražiti u poziciji aktuelne vlasti. Pozivamo SDP neka prestane zloupotrebljavati istu tu smijenjenu i Vladu bez povjerenja u uskostranačke interese, sve zaradi fotelja, blokirajući sve demokratske procese i što je najgore, ucjenjujući budžetske korisnike – borce, nastavnike, policajce, ljekare, siromašne… , navodi se u zajedničkom saopćenju svih stranaka i nezavisnih zastupnika koji čine većinu u TK.

SDP-u je upućen poziv da prihvati kako gubitak povjerenja njegovoj vladi ne znači i zaustavljanje svih životnih tokova u Tuzlanskom kantonu i “ne znači da svi drugi trebaju biti taoci SDP-ove nezajažljive borbe za vlast”.

– Pozivamo usamljeni SDP neka, dok još ima imalo političkog obraza, nađe svoje mjesto u opoziciji, a novoj parlamentarnoj većini ostavi da brzo usvoji budžet za ovu godinu i strateški i odgovorno počne izvlačiti Kanton iz dubokog ponora kamo je odveden u posljednje dvije godine, zaključuje se u saopćenju.

(TI)