Akcija MUP-a TK: Izvršili 13 pretresa, oduzeli puške, pištolje, bombe, automobil…

by admin
| 18:22
0210_mup_tk

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova  TK-a jučer izvršili ukupno 13 (trinaest) pretresa porodičnih kuća i pomoćnih objekata lica koja su sklona izvršenju teških krivičnih djela, krađa, teških krađa i razbojništava.

 

Prilikom pretresa na području PU Lukavac, PU Gradačac, PU Živinice, PU Gračanica i PU Tuzla, koji su vršeni od strane službenika navedenih PU i Odjeljenja za opšti kriminalitet – SKP Uprave policije MUP TK-a, pronađeni su i izuzeti dvije lovačke puške, signalni pištolj, dva gasna pištolja, pištolj ručne izrade, 35 komada municije za pištolje, 12 ručnih bombi M-75, M-53, poluautomatska puška M-56 sa municijom, putničko motorno vozilo marke „Ford mondeo“ i četiri  pvc. folije  u kojima se nalazi biljna zeljesta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“.

Nakon pretresa nad 10 lica izvršena je kriminalistička obrada, od čega je šest lica kriminalistički obrađeno u vezi krivičnog djela “Nedozvoljeno držanje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava”, jedno lice u vezi krivičnog djela “Posebni slučejevi krivotvorenja isprava”,jedno  lice za krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, dok će za dva lica biti podnešeni prekršajni nalozi nadležnim Sudovima. Riječ je o licima sa područja opština Srebrenik, Lukavac, Tuzla i Živinice.

Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te će nakon prikupljene dokumentacije i izvršenih vještačenja u narednom periodu nadležnom Tužilaštvu podnijeti osam Izvještaja o učinjenom krivičnom djelu protiv osam lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedena krivična djela – saopšteno je iz MUP-a TK.

(TI)