Bez obzira na kišne dane: Sutra zvanično počinje sezona na Panonskim jezerima!

by admin
| 13:20
3105_panonika

Sutra, 1. juna 2012.g. zvanično počinje ljetnja sezona rada kompleksa Panonskih jezera u Tuzli, bez obzira na trenutno nepovoljne vremenske uslove za rad.

Završene su sve dugotrajne pripreme za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone uz rezultat ekološki potpuno uređenog prostora kompleksa, pogonski spremnim energetskim i filterskim postrojenjima, a Zavod za javno zdravstvo TK je izdao certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u Panonskim jezerima čime su se stekli svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone.

I ove godine će Panonika zadržati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga.

Nezvanično, kupanje i testiranje slane jezerske vode traje već dvadesetak dana dana kada se znatan broj gostiju okupao u apsolutno čistoj slanoj vodi Panonskih jezera i slapova.

Uslovi boravka gostiju na kompleksu i cijene usluga u segmentu naplate ulaza ostaju nepromijenjeni u odnosu na predhodnih šest sezona – saopšteno je iz Panonike.

Kupovinom sezonskih i mjesečnih ulaznica se ostvaruju znatne uštede i pogodnosti prilikom ulaska i boravka na jezerima.

Salinitet vode u oba jezera iznosi 30 gr./l, temperatura 22 stepeni celzija,a zvaničnim otvaranjem sezone kupanja na Panonici kreću u rad i sve službe nadzora i brige o zdravlju posjetilaca, redovne analize kvaliteta jezerske vode, dnevno-satno praćenje svih parametara vode i, zavisno od posjete, rad ugostiteljsko-prodajnih objekata i sportskih terena.

Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 8 – 20 h, a tokom jula i augusta jedan sat ranije i duže.

(TI)