Naselje Solana: Postavljen i drugi radarski prikazivač brzine

by admin
| 18:13

Danas su uposlenici sektora za održavanje JKP” Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” doo Tuzla, su na sjevernoj saobraćajnici u ulici 18. hrvatske brigade između Robot shopping centara i OŠ “Solana”  postavili novi radarski prikazivač brzine koji kao i prethodno postavljeni predstavlja jedinstvenu kombinaciju saobraćajnog znaka i prikazivača brzina sa radarskom detekcijom, koji posjeduje dodatnu mogućnost prikaza tekstualnog upozorenja.

Radarski pokazivač brzine prikazuje brzinu nadolazećeg vozila LED diodama u boji, crvena boja ako je brzina iznad dopuštene i zelena ako je brzina u oviru propisane, koje omogućavaju odličnu vidljivost u svim vremenskim uvjetima, te ukoliko je brzina vozila iznad dopuštene, ispisuje velikim upozoravajuću poruku USPORI uz istovremenu obavijest o blizini škole.

Uređaj je namijenjen za obavještavanje vozača motornih vozila o ograničenju brzine na cesti te o trenutnoj brzini kojom se kreće njegovo vozilo. Svrha dodatnih treptača i tekstualnog upozorenja je dodatno utjecati na svijest vozača o prioritetnoj potrebi poštivanja ograničenja brzine zbog blizine škole – saopšteno je.

Podsjećamo, uposlenici sektora za održavanje JKP” Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” doo Tuzla nedavno su isti uređaj postavili i u suprotnom pravcu spomenute saobraćajnice.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.