FOTO / Uspješna akcija: Obalu jezera Modrac čistilo više od 400 volontera

by nedim
| 17:15

Uspješno je realizovana akcija čišćenja obale jezera Modrac, koju su ove nedjelje  organizovali Grad Tuzla i Sportsko ribolovno društvo “Tuzla”.

Akciji koja je organizovana povodom obilježavanja 22. Aprila Dana planete Zemlje, a odazvalo više od 400 građana.

Želja svih učesnika akcije bila je da obala jezera i ostane čista, za cilj nije bio samo čišćenje obale, već i poribljavanje, pošumljavanje, stvaranje ugodnog ambijenta za građane i posjetitelje, ali i unapređenje infrastrukture kako bi napravili funkcionalnije i ljepše okruženje.

Pored brojnih volontera, organizacija i udruženja u akciji su učestvovale i nadležne gradske službe, kao i sva javna gradska preduzeća.

Epilog akcije je odvezeno desetine tona smeća sa obale jezera Modrac.

– Svojim primjerom pokazujemo kako se treba odnositi prema svojoj okolini. Kada ovo sve očistimo, mislim da će biti sramota one koji bi željeli nešto da bace. Ja želim da vjerujem u to. Ovo je prva u nizu akcija koje ćemo mi ovdje organizovati. Želimo napraviti dobre uslove za Svjetsko prvenstvo u ribolovu i koje će biti organizovano na ovom mjestu naredne godine – istakao je tokom današnje akcije Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

Akcija je pored dijela obale jezera Modrac koji je na području grada Tuzle, realizovana i na dijelovima koje pirpadaju Lukavcu i Živinicama.

Za sve učesnike je bio osiguran prijevoz, obrok i voda, uz muziku i druženje./Tuzlainfo.ba/