“Noviteti u farmaciji”: 11. simpozij magistara farmacije TK okuplja više od 400 učesnika

by nedim
| 11:06

U Hotel Mellainu subotu 20. aprila bit će otvoren 11. simpozija magistara farmacije Tuzlanskog Kantona, sa međunarodnim sudjelovanjem na temu: «NOVITETI U FARMACIJI»

Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona bit će generalni pokrovitelji Simpozija koji ima karakter međunarodnog stručno-naučnog skupa na kojem se prezentuju stručni i naučni radovi kako domaćih tako i inostranih stručnjaka. Ove godine vlada veliko interesovanje stručne javnosti za ovaj događaj, te je prijavljeno više od 400 sudionika.

Svrha ovog Simpozija jeste razmjena stručnih, naučnih i praktičnih iskustava i stručnjaka iz oblasti farmacije, tenologije, biomedicine, nutricionizma i akademske zajednice kroz prezentiranje noviteta, novih saznaja, dostignuća i novog prisutpa u pružanju zdravstvene zaštite na području svog djelovanja.

Učesnici Simpozija imat će priliku, slušajući predavanja domaćih i inostranih predavača, upoznati se sa novitetima u farmaceutskoj djelatnosti, tehnologiji, reformi obrazovanja u oblasti farmacije i apotekarskoj praksi kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu, te stečena saznanja primjeniti u praksi.

Naučnu relevantnost Simpoziju daje: veliki broj univerzitetskih profesora iz zemlje i inozemstva koji su do sada učestvovali; broj naučnih i stručnih radova koji su se do sada prezentirali na Simpoziju i objavljeni u Zborniku; renome Zbornika koji je uvršten u registar domaćih publikacija pri Univerzitetu u Tuzli; Fakulteti, i institucije koje su davale i daju doprinos organizaciji i radu Simpozija.