Odlazeća Vlada TK „kadrovira“: Nova imenovanja upravnih tijela UKC-a, Aerodroma Tuzla, RTVTK …

by admin
| 20:58

I na jučer održanoj sjednici odlazeća Vlada TK je „kadrovirala“, postavljajući podobne kadrove u upravne i nadzorne odbore, skupštine idruga tijrla institucija čiji je osnivač ili (su)vlasnik.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je donijela Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla. Odbor čiji je predsjednik Bego Gutić a članovi Esad Karić, Mugdim Bajrić, Zumreta Kušljugić, Nedim Musić, Belkisa Joldić i Mario Križić, imenovan je do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca.
Doneseno je Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona. Upravni odbor Zavoda imenovan je do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca, u sastavu:
Muhamed Čajlaković, predsjednik i članovi Mirzet Turković, Muradif Šarić, Aida Pašić i Ranko Pejanović.
Vlada TK donijela prijedložila je Bahira Imamovića, dipl.ing.rudarstva kao kandidata za Nadzorni odbor “Rudnici nemetala Kladanj” d.o.o. Kladanj.

Vlada je imenovala punomoćnike koji, u ime osnivača, vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća «Međunarodni aerodrom Tuzla» u sastavu Esad Mušanović, predsjednik i članovi Muhmed Majdančić i Almaida Razić.

Vlada je odredila punomoćnike državnog kapitala koji, u ime osnivača, vrše funkciju Skupštine Radio – televizije Tuzlanskog kantona i to su Mensur Begić, predsjednik i članovi Eldina Čustović i Omar Hadžić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.