Nakon deset dana potrage: Nađeni prvi potvrđeni tragovi nestalog Joze Divkovića

by nedim
| 12:31

Nakon 10 dana potrage za Jozom Divkovićem iz tuzlanskog naselja Bukinje, a koja je realizovana na jako širokom rejonu, jučer u popodnevnim satima nađeni su prvi potvrđeni tragovi nestale osobe, na osnovu kojeg se dalja potraga može bolje fokusirati, potvrđeno je iz GSS Stanica Tuzla.

Kako navode iz GSS Tuzla tragovi su nađeni zahvaljujući naporima volontera, članova GSS Tuzla, GSS Brčko distrikt BiH/ГСС Брчко дистрикт БиХ, Gorske Služba Spašavanja Stanica Konjic, Gorske Služba Spašavanja – Srebrenik, GSS – Gorska služba spašavanja Lukavac, DVD Tuzla, DVD Gornja Tuzla, Službe radio amatera Tuzla, lovačkih društava, mještana i komšija i uz podršku Crvenog križa/krsta grada Tuzla i Civilne zaštite Grada Tuzla.

Danas se potraga se nastavlja u ciljanom području oko nađenih tragova.

– Nažalost područje je jako zaraslo i nepristupačno, a volonteri koji su već danima angažovani se nadaju da će u toku potraga biti okončana uspješno. Volonterske snage rade srčano, ali nažalost ne mogu raditi svaki dan – istakli su iz GSS Tzzla.

Podsjećamo, Divković je starija i dementna osoba, koja je nestala 21. septembra. Na sebi je imao sivu majicu kratkih rukava, plavu trenerku i kućne papuče./Tuzlainfo/