Uviđaj požara u Tuzli počet će čim se steknu uslovi

by admin2
| 12:43
  •  
  •  
  •  
  •  

Dežurni tužilac i tim MUP- a TK  će  sa uviđajem vezanim za požare u Tuzli početi čim se steknu potpuni uslovi za to, po uputama vatrogasnih službi i inspektora protivpožarne zaštite. Prema trenutnim informacijama, požari su lokalizovani i pod kontrolom su ali nisu u potpunosti ugašeni na svim lokacijama.

˝Istražitelji i tužilac će poduzeti sve  potrebne provjere kako bi se, prije svega,  utvrdili uzroci požra i šteta koja je pričinjena. Više informacija o tome ćemo imati tokom i nakon obavljenog uviđaja˝, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Podsjećamo, u ponedjeljak  u poslijepodnevnim satima došlo je do požara u naselju Kužići, najprije je gorjelo nisko rastinje, potom i šuma.

Glasnogovornica MUP-a Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić, potvrdila je Feni da su mještani za požar javili jučer oko 14.00 sati, a da se požar proširio i na druge lokalitete.˝Osim Kužića, vatra je zahvatila šumski kompleks Ravna Trešnja, Krojčica i Husino. Požar je ugašen u noćnim satima. Već od jutros na teren su izašle ekipe Odjeljenja kriminalističke policije s protivpožarnim inspektorom kako bi, ako su se stekli uslovi, započeli uviđaj i utvrdili uzroke požara.”, kazala je Kapidžić.

Prema nezvaničnim informacijama, požar je izazvan ljudskim nemarom.


 (TI/RTV 7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.