Nova akcija ARK Rekreativci: Tuzla trči za Zaru 22. marta!

by nedim
| 12:13
  •  
  •  
  •  
  •  

ARK Rekreativci Tuzla su protekloj dali značajan doprinos akciji “Za djecu s autizmom” kom prilikom je prikupljeno preko 30.000 KM, te organizirali humanitarnu utrku za našeg sugrađanina Jasmina Zubčevića i prikupili 6.000 KM za njegovo liječenje.

U novoj godini planiraju nastaviti sa humanitarni akcijama a prva je za našu sugrađanku Zaru Sivčević.

Zara Sivčević je rođena u Tuzli 2006. godine u 28. sedmici trudnoće. Liječnici joj nisu davali nikakvu šansu i rekli njezinoj majci kako neće preživjeti. Ako i preživi, živjet će kao biljka. Zara ima cerebralnu paralizu-hipotoni sindrom. Od samog početka ova hrabra djevojčica zajedno sa svojom obitelji vodi lavovsku bitku. Sa dvije godine preselila je s mamom u Sloveniju kako bi mogla biti podvrgnuta adekvatnijem liječenju i nadišla sva očekivanja. Kolika je njena hrabrost i borbenost pokazuje podatak da je od djeteta koje je tijelo vuklo na laktovima, došla do faze da ide u školu, vozi ortopedski bicikl, pliva, jaše..

– Za Zarino liječenje svakodnevno su potrebna znatna finansijska sredstva, te smo stoga odlučili da ovaj put Tuzla trči upravo za Nju. S tim ciljem organizirat ćemo humanitarnu utrku u kojoj možete učestvovati svi vi – poručili su it ARK Rekreativci Tuzla.

Utrka će biti održana 22. marta ove godine na šetalištu Sjenjak (E blok) s početkom u 11:00 sati. Startnina je 10,00 KM i više, a ista će moći biti uplaćena i na dan utrke do 10:00 sati.


Informacije o utrci i kupovini startnih brojeva možete dobiti na kontakt telefone: 062/169-222, 061/393-310 i 061/734-624.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.