Novosti na tuzlanskom Aerodromu, uvodi se linija prema popularnom mjestu za ljetovanje

by Tuzla Info
| 10:03
01012021 aerodrom tuzla

Ljetni red letenja na Međunarodnom aerodromu Tuzla (MAT) nastupio je 26. marta, a s njim je povećan broj dolazaka i odlazaka aviona na sedmičnom nivou.

 

– Od sutra ponovo imamo liniju za danski Billund, a ostale destinacije smo zaržali, s tim da smo neke povećali sa dvije na tri ili sa tri na četiri leta sedmično. Sada sedmično imamo oko 100 operacija, što dolazaka, što odlazaka – kaže direktor MAT-a Dževad Halilčević.

 

Povećali smo broj polazaka za najatraktivnije destinacije, dodaje Halilčević, a to su lnije za Memmingen, Malmo, Basel, Dortmund, a Beč je ostao na pet polazaka sedmično. Od početka juna pa do početka septembra imat ćemo čarter letove za Antalyju. Tokom ljeta ćemo vjerovatno imati još novih linija i o tome pregovaramo. Trenutno imamo 16 destinacija i sve su u Zapadnoj Evropi – navodi Halilčević.

 

Inače, na MAT-u su u toku tri veća infrastrukturna projekta, izgradnja Atrija je pri kraju, gradi se i treći gate koji bi trebao biti završen do kraja avgusta, a uskoro treba početi i izgradnja parkinga.

 

– O početka ove godine do 27. marta prevezli smo 150 hiljada putnika, a godišnji plan nam je 600 hiljada. Pri tome druga polovina januara, februar i mart nisu toliko atraktivni mjeseci za putovanja – zaključio je Halilčević.