Plesni par Sarah Duman i Amer Čikarić predstavljaju BiH na Svjetskom prvenstvu u Bugraskoj

by Tuzla Info
| 20:19

Sarah Duman i Amer Čikarić iz Tuzle, predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u plesu koje će biti održano u Bugarskoj. Mladi plesači jedini su predstavnici iz Federacije, a svoj talenat pokazat će pred stotinama drugih takmičara iz cijelog svijeta. Iako, kako kažu, imaju tremu, ipak je ljubav prema ovom sportu jača, pa se oboje nadaju da će ostvariti dobre rezultate.

Pripreme su u početku bile malo naporne zbog kratkog vremenskog perioda ali pronašli smo se u tih šest – sedam mjeseci, radimo dosta. Radujem se jer predstavljam svoju državu, sebe i Saru, kao i naš klub“, kazao je Amer Čikarić.

Odlasku na Svjetsko prvenstvo raduje se i Sarah. Ova 12-godišnjakinja već osam godina trenira ples, a Amer je njen partner šest godina. Zajedno su učestvovali na brojnim takmičenjima, a novo koje ih čeka, samo je još jedna stepenica u njihovoj plesnoj karijeri.

Očekujem lijep provod, zabavu i naravno dobar rezultat. Učestvovali smo na više takmičenja u ovih šest godina i osvajali smo jako dobre rezultate“, rekla je Sarah Duman.

Da su Sarah i Amer zaista ostvarivali dobre rezultate, potvrđuje i njihov trener koji ih godinama prati na takmičenjima. Kaže da ovi mladi plesači imaju veliki potencijal.

Ovo je par koji je od početka obećavao od kategorije pioniri. Od te kategorije imaju 12 titula državnog prvaka i dvije titule viceprvaka. Svakim danom sve više napreduju i sve više novih informacija traže što se tiče plesa i ja vjerujem da ih čeka lijepa budućnost u ovom sportu“, istakao je Omar Mehanović, trener sportskog plesa u Plesnom studiju „Sandoval“.

Iako ples od Sarah i Amera iziskuje brojna odricanja i izostajanja iz škole, nastavnici ih podržavaju, te im pomažu da nadoknade propušteno. To radi i Amerov razrednik.

Puno obaveza koje ima sa svojim nastupima, plesom, sustigne da završava školske obaveze. U tome ima moju pomoć i pomoć drugih prijatelja iz razreda“, rekao je Mersudin Umihanić, nastavnik u OŠ Kreka.

Sarah i Amer na Svjetsko prvenstvo putuju u petak, a kako kažu, nadaju se da će se u nedjelju vratiti sa medaljom.

Tuzlainfo/RTV Slon