Detalji o hapšenju Osmanovića: Od zaposlenice Zavoda iz Srebrenika dobio 20.000 KM označenih novčanica

by admin
| 15:41
2512 mido

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavili su s istražnim radnjama nakon hapšenja federalnog poslanika iz Stranke za BiH Midhata Osmanovića te direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) TK Velida Torića. Jučer su u ZZO-u TK saslušavani pojedini članovi menadžmenta.

– Nakon saslušanja osumnjičenih, oni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva BiH. Počinili su krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s primanjem dara i drugih oblika koristi i protuzakonitim posredovanjem te zloupotrebom položaja ili ovlaštenja – kazala je Kristina Jozić, portparol SIPA-e.

Osmanović je uhapšen jer je primio 20.000 maraka mita za rješavanje stalnog zaposlenja radnice u Zavodu zdravstvenog osiguranja. Riječ je o ženskoj osobi koja je u odjeljenju ZZO-a u Srebreniku pet godina radila na određeno, sa stalnim produženjima ugovora, piše Avaz.

– Ta osoba nije htjela platiti traženi iznos na kojem je insistirao Osmanović, a potom je cijeli slučaj prijavila istražnim organima. Iako je menadžment za nju ranije iskazao potrebu za prijemom u stalni radni odnos, zbog dužine rada na određeno, te potrebe za tim radnim mjestom, Osmanović joj je za tu uslugu tražio 20.000 KM. Ona je to odbila, a lično mu je u hotelu „Tuzla” predala označene novčanice – kazao je izvor Avaza.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.