VIDEO / U ponoćnom obraćanju Bego Gutić proglasio pobjedu u Banovićima

by nedim
| 11:06

Dok je trajalo preobrajavanje glasova na biračkim mjestima u općini Banovići, sinoć je na ulicama Banovića trajalo slavlje pristalica i PDA i SDA.

Dok su članovi i simpatizeri PDA slavili pobjedu Denisa Bećirovića u utrci za člana Predsjedništva BiH, pristalice SDA u Banovićima su, kako je to sinoć potvrdio Bego Gutić, imale razloga za slavlje jer je SDA u toj općini prva stranka po izbornim rezultatima.

U kratkoj video poruci objavljenoj oko ponoći i prilikom obraćanja građanima na trgu u Banovićima, što je emitovano uživo na Facebook stranici Bege Gutića, on je osudio ponašanje pristalica PDA koje nazvao divljaštvom onih koji slave tuđe pobjede, a koje im je kako je istakao omogućio direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Podsjećamo da su zbog slavlja pristalica dvije političke partije sinoć u Banovićima bile angažovane specijalne jedinice MUP-a TK.

U svom obraćanju je istakao da prema sinoćnjem presjeku brojanja glasačkih listića na nešto više od 60 posto obrađenih biračkih mjetsa, Mirsad Kukić i Elzina Pirić teško mogu do mandata u državnom, odnosno federalnom parlamentu.

Video obraćanja Bege Gutića prenosimo u nastavku: