Zvanično završena sezona na Panonskim jezerima, kompleks otvoren samo za šetnju

by Tuzla Info
| 12:12

Danas je zvanično završena je sezona na Panonskim jezerima. To su potvrdili i iz Uprave JKP Panonija, naglasivši da je kompleks od sutra otvoren za šetnju i rekreaciju.

“S obzirom na vremenske prognoze sa promjenjljivim vremenskim prilikama i niskim jutarnjim temperaturama, kao i i velikim troškovima održavanja vode u jezerima u punom kapacitetu, odlukom Uprave JKP Pannonica doo Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika je u ponedeljak 12.septembra 2022.g. zvanicno završio ovogodišnju ljetnu sezonu.

Kompleks Panonskih jezera je od utorka 13.9.2022.godine otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju, posjetu dječijem vrtiću i ostalim sadržajima, ali ne i za kupanje, obzirom da je završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima. Završetkom ljetne sezone, radnici JKP Pannonica doo Tuzla kreću sa pripremama za realizaciju predstojeće zimske sezone 2022/2023 godine.

 

JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svojim dragim gostima na posjeti tokom proteklog ljeta i poziva građane da dio svog slobodnog vremena provedu ove jeseni na Panonici. Već narednog vikenda od 16., 17. i 18.9.2022.godine, održaće se tradicionalni međunarodni susreti raftera – RAFTLOOK 2022. Nakon susreta raftera, održaće se TUZLA AUTO SHOW od 22. do 25.septembra 2022.godine” – saopćili su iz JKP Panonika.