Prvi kupači koriste visoke temperature: Na Panonskim jezerima kao da je ljeto

by nedim
| 16:19

Iako je zvanično otvaranje sezone zakazano za 11. juni, Panonska jezera veće nekoliko dana posjećuju prvi kupači, koji žele iskorisitti visoke temperature.

– Krenulo je ljeto na Panonici, danas je temperatura vode u jezerima je 24 stepena, azraka na suncu 32 stepena celzijusa – napisala je Panonika na svojoj Facebook stranici uz obajvu nekoliko fotografija koje dočavaraju ljetni ambijent na popularnom kupalištu u ovom dijelu BiH.

Podsjećamo, otvaranje sezone je u subotu 11. juna sa početkom od 11:00 sati kada će na kompleksu slanih Panonskih jezera u Tuzli bit će upriličena cjelodnevna zabava za sve posjetitelje. Na sva tri jezera posjetitelji će moći da uživaju u sajamskom-zabavnom-rekrativnom i muzičkom programu.

Muzički program će započeti dan ranije, u PETAK 10.juna od 20 sati koncertom velike pop-rock grupe CRVENA JABUKA, a nastavit će se sutradan 11.juna (SUBOTA) večernjim koncertom mlade hip/hop grupe HELEM NEJSE i mlade trap/rap muzičarke MUHA .

Partner cjelodnevne zabave je kompanija BINGO Tuzla sa svojim poslovnim partnerima koji će posjetiteljima predstaviti svoje proizvode uz slobodnu degustaciju i nagradne igre.

Večernji koncerti muzičkih grupa CRVENA JABUKA , HELEM NEJSE i MUHA će se održati u koncertnom prostoru ljetne bašte VRTIĆ na prvom jezeru Panonike, saopćeno je iz JKP Panonika.