Kuglaši Slobode poraženi u Gradišci

by Tuzla Info
| 18:23

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 14. kola Premijer lige BIH u kuglanju. Ekipa Slobode gostovala je u Gradišci kod ekipe Ade i doživjela četvrti ovosezonski poraz rezultatom 6:2.

Ekipa Ade u proljetnji dio sezone je ušla pojačana reprezentativcem BiH Nemanjom Galićem. Da će Nemanja biti pravo pojačanje pokazala su prva tri kola drugog dijela u kojoj je Ada ostvarila sve pobjede, a Nemanja se posebno istakao u posljednjoj utakmici protiv ekipe Slobode kada je bio najbolji igrač utakmice sa oborenih 633 čunja.

Utakmica velikih sportskih prijatelja Ade i Slobode je protekla u izvanrednoj atmosferi sa dosta zaljubljenika kuglanja koji su došli da isprate ovaj derbi. Sam rezultat od 6:2 bi rekao da je ekipa Ade lagano došla do 3 boda ali to nije bilo baš tako.

U prvom bloku Boris Novaković sa oborenih 623 čunja je osvojio meč poen protiv Samira Jogunčiča 552 oborena čunja, dok je za Slobodu meč poen osvojio Muhamed Vehabović 576 oborenih čunjeva koji je iznenadio reprezentativca BiH Dragana Šukala 567.

U drugom bloku odvijala se prava drama i ovdje je ekipa Slobode bila veoma blizu da povede 3:1 ali da se to ne desi pobrinuli su se Bojan Novaković 593 koji je za jedan čunj bio bolji od Midhata Jogunčića 592 i Željko Vajkić 586 koji je sa nekoliko vezanih devetki pri kraju 3 seta prelomio meč u svoju korist protiv Nermina Kasumovića 562. Tako da je ekipa Ade poslije drugog bloka imala vodstvo od 3:1 i prednost od 84 čunja.

U trećem bloku Galić 633 se razgoropadio nakon što mu je Mirza Nezirović 546 osvojio prvi set i napravio veliku razliku u ostala 3 seta dok je Senad Jogunčić 575 donio drugi meč poen protiv Darka Radanovića 561 za konačnik 6:2.

Ovom pobjedom ekipa Ade se uljučila u borbu za sami vrh tabele.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.