Udruženje Tuzlaka u Bijeljini želi spriječiti promociju knjige Zlatka Dukića u tom gradu

by nedim
| 11:03

Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini pozvalo je Gradsku upravu i direktora Centra za kulturu “Semberija” da smjesta otkažu promociju knjige Zlatka Dukića “Bjegunci”, jer će u suprotnom pozvati sve Tuzlake koji žive u Bijeljini da se okupe ispred Centra i spriječe sramotno Dukićevo pojavljivanje.

Iz ovog Udruženja ističu da je Dukić navodno, tada novinar tuzlanske televizije FS3 uvredljivo komentarisao povlačenje kolone agresorske JNA, koja se iz tuzlanske kasarne povlačila ka Majevici.

Iz Udruženja ističu da Dukić, kako je najavljeno, sutra dolazi da bi predstavio svoj roman i povodom promocije knjige Јusufa Trbića “Razaranje Bosne”.

– Gost Zlatko Dukić sjediće bez griže savjesti u srcu Semberije koja je u toku i nakon odbrambeno-otadžbinskog rata, uz Zvornik i Ugljevik, primila više od 20.000 tuzlanskih Srba – istakli su izmežu ostalog iz Zavičajnog udruženja Tuzlaka.

Prethodno su iz Udruženja veterana i boraca Vojske RS sa sjedištem u Bijeljini zatražili da Centar za kulturu “Semberija” otkaže najavljenu promociju knjige Јusufa Trbića “Razaranje Bosne” i pisca Zlatka Dukića “Bjegunci” jer su, ističu, pune neistina koje nanose štetu entitetu RS i srpskom narodu./TI/

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.