Oglasili se iz Wizz air-a nakon incidenta u avionu: “Situaciju smo riješili, neposlušni putnici su uhapšeni”

by Tuzla Info
| 16:45

Nakon incidenta u avionu na letu iz Danske za Tuzlu kada je muškarac pokušao otvoriti vrata zato jer je pilot zbog magle bio primoran umjesto na tuzlanski, sletjeti na aerodrom u Beogradu, oglasili su se iz kompanije Wizz air. Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Let aviokompanije Wizz Air W6 4278 Billund – Tuzla u noći sa 28. na 29. decembar zbog magle u Tuzli preusmjeren je na Beograd. Nakon objave o preusmjeravanju, prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dva putnika. Naše kabinsko osoblje riješilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sletio, a po slijetanju neposlušni putnici su predati nadležnim organima. Za ostale putnike osiguran je kopneni prevoz do Tuzle. Sigurnost je naš najvažniji prioritet i mi smo aviokompanija koja ne toleriše uvredljivo ponašanje prema našim putnicima i osoblju”.

Podsjećamo, muškarac je nakon što je čuo da će avion sletjeti u Beograd, ustao sa svog sjedišta te pokušao otvoriti vrata, u čemu je spriječen. OVDJE pogledajte video cijelog događaja.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.