Najviše dobio Mejdan: Vlada TK odobrila 655 hiljada KM za rekonstrukciju sportskih objekata

by Tuzla Info
| 15:00

Vlada je danas dala saglasnost na Odluku Ministarstva kulture, sporta i mladih o odobravanju finansijskih sredstava korisnicima, iznosima i namjeni finansijskih sredstava po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata za 2021.godinu u ukupnom iznosu od 655.000 KM. Od ovog iznosa 210.000 KM odobreno je JP SKPC „Mejdan“ d.o.o za sanaciju štete sportskog dijela objekta SKPC „Mejdan“ Tuzla.

Gradu Gračanica je za opremanje sportskog objekta Privredno-kulturno-sportskog-centra „Bazen“, odobreno 140.000 KM, a Općini Kladanj je za završne radove na izgradnji sportske dvorane u Kladnju odobreno 100.000 KM.

Za rekonstrukciju sportskog terena Gradskog stadiona „Tušanj“ u Tuzli, odobreno je 55.000 KM, a po 45.000 KM odobreno je za Sanaciju krova sportske dvorane u Lukavcu, nabavku i ugradnju stolarije, te rekonstrukciju aluminijumskih plafona i sanitarnih čvorova u JU „Sportsko-kulturni centar“ Banovići, te rekonstrukciju postojeće podne obloge u JP „Gradska dvorana“ u Živinicama. Za navodnjavanje sportskog terena FK Budućnost Banovići odobreno je 15.000 KM.

Ovim se razvijaju kapaciteti i za razvoj sportskog turizma, te potencijalno stvaraju prilike za organizaciju najvećih sportskih, a posebno zvaničnih međunarodnih takmičenja.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.