Tuzlanski kanton: Za tri godine čak pet požara na pijačnim prostorima!

by nedim
| 20:41
  •  
  •  
  •  
  •  

Podatak da je današnji požar na tuzlanskoj Gradskoj / Velikoj pijaci jedan od ukupno pet požara, a tri sa velikom materijalnom štetom, koja su se u protekle tri godine desila na pojačnim prostorima i pijacama u Tuzlanskom kantonu, trebao bi izazvati reakciju nadležnih institucija kojima je u obavezi da brinu o nadzoru rada ovdašnjih pijaca.

Poboljšanje uslova u kojima rade pijačni zakupci, a u što se ubraja i kvalitetna zaštita od požara ono je na čemu evidentno trebaju raditi vlasnici pijačnih prostora, a posla po tom osnovu sigurno ima ima i za nadležne inspekcije.

Na Novoj Arizoni vatra progutala 450 prodajnih objekata

Prije nešto više od tri godine, 11. januara 2016. godine izbio je veliki požar na  novoj tržnici Arizona u općini Gradačac. Tom prilikom je izgorjelo preko 450 prodajnih objekata na prostoru kojim je upravljala firma Nova pijaca d.o.o. Gradačac. Procijenjena šteta od požara samo na objektima procijenjena je na 1,8 miliona maraka.

Nekoliko mjeseci poslije, 23. juna 2016. u požaru je uništeno skladište robe u objektu koji se nalazi u ulici Miloša Popovića Đurina, u blizini Hametove pijace u zapadnom dijelu grada.

“Hametova pijaca”, popularna buvlja pijaca u istočnom dijelu Tuzle, gorjela je 5. maja 2017. Godine. Tom prilikom veliki požar, koji je izbio u noćnim satima,  progutao je 90 štandova i svu robu na njima.

Ponovo Tuzla i Gradačac

Požar je 6. Novembra 2017. godine uništio i objekat i skladište robe koje se nalazi u sklopu bivše hladnjače PTK u naselju Miladije. Objekat se nalazi u sklopu pijace na veliko prije svega vožem i povrćem u tom dijelu Tuzle.

U požare koji su se desili u objektima koji su se desili u pijačnim prostorima mogao bi se ubrojati i požar od  27. decembra 2017. godine koji se desio na krovištu ugostiteljskog objekta “Grom”, koji se nalazi u sklopu gradske pijace u Gradačcu, a proširio se i na krovišta susjednih objekata.

Za sve navedene požare zajedničko je to da je pričinjena velika materijalna šteta, te da na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava.

(Tuzlainfo.ba/A.V.)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.