Uposlenici NLB banke Sarajevo sadili drveće u tuzlanskom naselju Bulevar

by Tuzla Info
| 10:00

Kako bi Tuzlu učinili zelenijim gradom, uposlenici NLB Banke Sarajevo i Ženske odbojkaške akademije „Mikasa“ su sadili drveće u tuzlanskom naselju „Bulevar“. Novim drvoredom koji prati pješačku zonu ovaj grad je dobio još jednu površinu koja ga čini zdravijom i atraktivnijom okolinom.

U saradnji sa Bankom i „Mikasom“, akciju je organizovala nevladina organizacija „Let's Do It“ Tuzla koja kontinuirano sprovodi ekološke kampanje na ovom području, poput čišćenja ilegalnih otpada, sadnje drveća i podizanja svijesti o ekologiji, a čiji rad NLB Banka podržava već duži niz godina. Oni su obezbijedili neophodne materijale i alate za sadnju za 30 volontera koji su u jutarnjim satima mladicama ukrasili ovaj dio Tuzle.

Saradnja sa mladim sportistima je i dio projekta „NLB Sport mladima“ kojim NLB Banka pruža podršku mladim sportistima i sarađuje s njima u projektima poput ekoloških akcija. Ranije ove godine je aktivno učestovala u pošumljavanju olimpijske planine Bjelašnice kojem su doprinijeli i mladi košarkaši iz Košarkaškog kluba KOŠ iz Sarajeva.

NLB je prva banka u Sloveniji koja je postala potpisnica Principa održivog bankarstva Ujedinjenih Nacija (UN), a ostale članice NLB Grupe su već poduzele odlučne korake na putu ka održivom bankarstvu također, ispunjavanjem datih obaveza EBRD i MIGA. NLB Banka posmatra ovaj region kao svoj dom i poduzima niz inicijativa koje doprinose boljem kvalitetu života kroz brojne društveno-odgovorne projekte.