Tereti se za krivotvorenje novca: Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Tuzlaka

by Tuzla Info
| 12:51
  •  
  •  
  •  
  •  

Tužitelj Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:

-Čukić Daria zv.”Čuka”, rođenog 1994. godine u Tuzli, ranije osuđivan, državljanin BiH.

Optuženi se tereti da je početkom 2020. godine, na području općine Gradačac, od njemu poznatih osoba, pribavio veliku količinu krivotvorenih novčanica, sa namjerom da iste pusti u platni promet u Bosni i Hercegovini.

Tokom provođenja istrage, od optuženog je oduzeto ukupno 678 krivotvorenih novčanica, različitih valuta i apoena, uključujići više stotina krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 10, 20 i 100 eura, ukupne vrijednosti od oko 16 000 eura, kao i valute USD u apoenima od 100 USD, ukupne vrijednosti od oko 20 000 USD.

Od optuženog je oduzet krivotvoreni novac, ukupne vrijednosti od oko 68 000 konvertibilnih maraka, što je jedna od najvećih zaplijena krivotvorenog novca u Bosni i Hercegovini, u proteklom periodu.

Optuženi je otkriven i lišen slobode, nakon što je u jednom ugostiteljskom objektu na području Gradačca, izvršio plaćanje krivotvorenom novčanicom valute euro.

Navode optužnice, tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem svjedoka, stručnih vještaka i prilaganjem većeg broja dokanih materijala.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.