Tuzla City dočekuje Sarajevo: Musemić očekuje tešku utakmicu

by nedim
| 19:42

Husref Musemić i  Sulejman Krpić najavili su derbi utakmicu 12. kola Premijer lige BiH sa koju sutra, u nedjelju, igraju FK Tuzla City i FK Sarajevo.

Strateg Tuzlaka je pojasnio razliku meča kojeg slijedi i onog kojeg su Plavi dobili na Koševu.

-Utakmicu koju igramo u nedjelju igramo u potpuno novim okolnostima nego u prvom kolu kada smo ih pobijedili u Sarajevu. Sarajevo dolazi sa puno većim i kvalitetnijim fondom igrača, mi smo prvi na tabeli i to je situacija koja je za nas nova. Očekujemo kvalitetnije Sarajevo i težak meč gdje moramo uložiti puno znanja, truda, energije i koncentracije da bismo došli do pozitivnog rezultata, kaže Musemić.

Što se tiče igračkog kadra, Plavi su kompletni i u najjačem sastavu dočekuju bordo tim.

-Kada je igrački kadar u pitanju prvi put da imamo sve igrače na raspolaganju i nadam se da će tako ostati do nedjelje. Sarajevo dolazi u novom izdanju, tim koji je puno više bodova osvojio na strani nego kući i to vam sigurno nešto govori. Kada sve saberemo čeka nas teška utakmica i potpuno drugi protivnik nego što je to bilo u prvom kolu kada je kvalitet u pitanju, zaključio je Musemić.

Na pitanje novinara jesu li Plavi favoriti, Musemić je odgovorio:

-Obje ekipe igraju otvoreno i stvaraju puno šansi. Vjerovatno će biti i u nedjelju dosta šansi i golova s obje strane, a ko će se u svemu tome bolje snaći vidjet ćemo. Nakon teške utakmice protiv Veleža mislim da smo se u ovih sedam dana uspjeli osvježiti i mislim da ćemo ući u meč spremni da odigramo kvalitetno, a kakav će na kraju rezultat biti to ćemo vidjeti, kaže Musemić.

Napadač Tuzla Cityja Sulejman Krpić, istakao je kako Plavi moraju dati sve od sebe da bi došli do pobjede.

– Znamo da je Sarajevo veliki klub s velikim imenima. Mi smo pokazali da možemo igrati s velikim ekipama. Sarajevo se vratilo u ritam igre, ali mislim ako budemo dali 200 posto da bismo trebali ostaviti tri boda na Tušnju. Lagano sigurno neće biti, ali nadam se da ćemo uzeti tri boda, rekao je Krpić.

Utakmica sa Sarajevom se igra u nedjelju od 17 sati.