Nakon tvrdnji putnika da su prevareni: Policija i Tužilaštvo istražuju rad turističke agencije iz Banovića

by Tuzla Info
| 12:58

Nakon nepunih mjesec dana rada, Turistička agencija Diamond Travel iz Banovića našla se na meti istražitelja nakon prijave građana koji navode da su žrtve prevare.

U cijeli slučaj uključila se policija i Tužilaštvo TK, kako bi istražili problem koji je, prema tvrdnjama klijenata nastao kada su oni uredno platili aranžmane, ali svoj boravak u hotelima nisu mogli ostvariti. Zbog toga su svi oni proteklih dana pokušali vratiti svoj novac, međutim, kako ističu, još uvijek ga nisu dobili iako se nakon svega Agencija obavezala da će im izmiriti sve dugove.  Klijenti su se kao žrtve prevare obratili policijskim službenicima prijavom protiv vlasnice turističke agencije A.Đ., nakon čega je i pokrenuta istraga.

Ubrzo se na Facebook stranici agencija obratila i vlasnica, potvrdivši da će klijentima novac biti vraćen u ponedjeljak 09. augusta.

Novac ipak nije vraćen kako je bilo dogovoreno, zbog, kako navode iz Agencije, proširenja istrage. Vlasnica A.Đ. je ponovo objavila nove informacije na Facebook-u, kazavši da se isplata novca ipak odgađa.

Od početka svog rada, Diamond travel agencija je nudila izuzetno povoljna ljetovanja, kako na Jadranu tako i u Turskoj, što je odmah privuklo veliki broj građana, koji su očigledno ostali i bez novca i bez odmora.  Iz Turističke agencije su poručili i da svi putnici koji smatraju da ih je agencija prevarila, svoja prava mogu tražiti putem suda.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.