Neće se provoditi istraga protiv tužilaca i uposlenika Tužilaštva TK

by Tuzla Info
| 12:10
01012020 tuzilastvo

Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo je naredbu da se neće provoditi istraga protiv tužilaca i uposlenika Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, povodom komentara zamjenika glavnog tužioca ovog Tužilaštva Jezdimira Spasojevića na društvenoj mreži Facebook u kojma je ukazivao na navodne nezakonitosti određenih  tužilaca i zaposlenika.

U odluci se navodi da je, nakon obavljenih provjera prijavljenih radnji, utvrđeno da  nema osnova sumnje da su prijavljeni  počinili krivično djelo te da prijavljeno djelo nije krivično djelo.

Podsjećamo, istražitelji Federalne uprave policije FBiH su po nalogu Tužilaštva KS u aprilu 2021. godine saslušali veći broj tužilaca i uposlenika Tužilaštva Tuzlanskog kantona a vezano za navode prijavljenih radnji koje je u komentaru na pomenutoj društvenoj mreži i  tokom saslušanja u svojstvu svjedoka dao zamjenik glavnog tužioca Jezdimir Spasojević protiv svojih kolega.

Obzirom na veliki interes medija i javnosti o ovom predmetu, naročito izražen tokom saslušanja tužilaca i uposlenika Tužilaštva TK u prostorijama FUP-a u Tuzli u aprilu ove godine, te da je to dovelo do  narušavanja ugleda tužilaca i Tužilaštva TK generalno,  u prilogu dostavljamo medijima i javnosti na uvid   integralnu tužilačku odluku  sa pojašnjenjem razloga zbog kojih je takva odluka donesena u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.